Forum POLITYKA 2o Strona Główna POLITYKA 2o
Twoje zdanie o...
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Niezależne opinie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum POLITYKA 2o Strona Główna -> Polska
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Wto 12:10, 20 Sty 2009    Temat postu:

Wydaje się że mogło być tak
Finanse szukały oszczędności i wstrzymywały pieniądze jak długo się da żeby "ci inni" z innych ministerst pod presją braku gotówki trchę pooszczędzali. Może przecholowali albo ten z monu był zbyt drżliwy i warknoł do mediów.
Ci z finansów odblokowali gotówe, sprawa zakończona.

Ale wcale tak nie musi być. A jeśli tak nie jest i faktycznie brak gotówy to co zdżarło pożyczke z banku światowego?
Strach się bać. To przecież początek roku budżetowego, co będzie dalej?


Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Wto 12:13, 20 Sty 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Wto 12:23, 20 Sty 2009    Temat postu:

Cholera nie uwolnię się, Kolego Kowa odsyłam do postu z dnia 17 stycznia sobota godzina 18,10 na topiku o znamiennym tytule xxx
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Wto 12:45, 20 Sty 2009    Temat postu:

Dz": konflikt we władzach PO
"Dziennik": między Bronisławem Komorowskim a Zbigniewem Chlebowskim narasta konflikt. Przyczyną sporu są ich polityczne ambicje. Obaj chcieliby objąć stanowisko premiera po Donaldzie Tusku, jeżeli ten wygrałby najbliższe wybory prezydenckie.


Czy nie za wcześnie na dzielenie skóry? Skąd aż takie przekonanie w PO że wygra Tusk? A jeśli wystartuje ktoś inny? Tusk może mówić o wygranej powiedzmy przy końcu roku który jak wszystko wskazuje będzie sprawdzianem obecnie rządzących .Jeśli miałbym się pokusić o polityczne kombinacje to stawiałbym na Chlebowskiego ale powtarzam są to czysto teoretyczne założenia, z tego co obecnie widzę mocno teoretyczne
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Wto 13:23, 20 Sty 2009    Temat postu:

Ekor napisał:
Ale wypowiedzi Prezydenta o tym że nie wierzy w samobójstwo , ze ten wypadek powinien implikować zmiany w składzie Rady Ministrów po raz któryś z rzędu świadczy że Lech Kaczyński do pełnionej funkcji " nie dorósł".
Należy znać miarę rzeczy.


Cciaż mi też wydawało się że Prezydent zgrzmiał ze zbyt grubej rury
Cytat:
Zagrzmiał jak trąba jerychońska wykorzystując sytuacje

Czas zweryfikował i to w błuskawicznej akcji - Ćwiąkalski podał się do dymisji.

Ekor bardzo jestem ciekaw Twojego komentarza.

Edit------

Niezależny napisał:
Cholera nie uwolnię się, Kolego Kowa odsyłam do postu z dnia 17 stycznia sobota godzina 18,10 na topiku o znamiennym tytule xxx


Nie będę szukał daj linka.
No dobra nie będę świnia ja też się sporo nagłowiłem zanim znalazłem jak to się robi - kursorem na prostokącik w lewym górnym rogu postu Wysłany...... -> prawoklik -> z listy rozwijanej "Kopiuj adres odnośnika -> wklejasz do postu (Ctrl-V) -> zrobione.


Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Wto 13:37, 20 Sty 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Wto 13:41, 20 Sty 2009    Temat postu:

Bardzo proszę zacytuję post w oryginale

Niezależny napisał:
Kol Kowa masz wiele zawodów 10 lat pracy więcej niż ja i co z tego? Ja mam natomiast coś czego Ty nigdy mieć nie będziesz tym czymś jest godność ,wiele razy prosiłem Cię abyś pomijał moje posty chociażby milczeniem jeśli przed czytaniem ich powstrzymać się nie możesz byłbym dozgonnie za to wdzięczny, czy trudno zrozumieć że ktoś nie życzy sobie rozmowy trzeba być ostatnim …. aby tego nie doczytać, widać filozofia jeśli nie drzwiami to oknem jest Twoją dewizą moją nie jest na pewno mimo że mam o wiele mnie zawodów to znaczy nie jestem aż tak inteligentnym ,raz jeszcze stanowczo proszę i jednocześnie wypraszam sobie komentarze moich wypowiedzi aby to zrozumieć potrzebny jest iloraz w liczbie 75 jak dla niemieckich owczarków jeśli odpowiesz na ten post będę wiedział gdzie Cię zaklasyfikować ,paniał? Wątpię, wy w pisie nawet ślinę potraficie zamienić na mrzawkę.
Bez odpisu.

Dlaczego to piszę?wiem doskonale że za chwilę obrzucisz mnie swoim błotem to w Twoim stylu dlatego podtrzymuję jak w poscie kończąc jednocześnie dyskusję między nami paniał? Verstehst, mam nadzieję
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Wto 14:01, 20 Sty 2009    Temat postu:

Zadłużenie MON jest znacznie większe, niż oficjalnie podaje resort, i wynosi ponad trzy miliardy złotych. MON przyznaje się do zaległości, opiewających na kwotę miliarda ośmiuset milionów złotych - dowiedziało się RMF FM.

No tak można wytłumaczyć brakujące 1,8 ale trzy? To aż takie zaległości płatnicze? Trzy miliardy? To do cholery chyba nikomu nie zapłacili tego nie da się wytłumaczyć styczniem te zaległości powstały znacznie wcześniej. Myślę że jakby zatrudnili więcej kapelanów na generalskich etatach to przynajmniej miałby się kto modlić o lepsze jutro gdyż w tej sytuacji tylko cud może odwrócić tragedię, chociaż nieśmiało powiem że o cudach coś tam Tusk wspominał jednak nie skojarzyłem sobie tego ani z policją ani z armią.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Wto 14:24, 20 Sty 2009    Temat postu:

Niezależny napisał:
Bardzo proszę zacytuję post w oryginale

Niezależny napisał:
Kol Kowa masz wiele zawodów 10 lat pracy więcej niż ja i co z tego? Ja mam natomiast coś czego Ty nigdy mieć nie będziesz tym czymś jest godność ,wiele razy prosiłem Cię abyś pomijał moje posty chociażby milczeniem jeśli przed czytaniem ich powstrzymać się nie możesz byłbym dozgonnie za to wdzięczny, czy trudno zrozumieć że ktoś nie życzy sobie rozmowy trzeba być ostatnim …. aby tego nie doczytać, widać filozofia jeśli nie drzwiami to oknem jest Twoją dewizą moją nie jest na pewno mimo że mam o wiele mnie zawodów to znaczy nie jestem aż tak inteligentnym ,raz jeszcze stanowczo proszę i jednocześnie wypraszam sobie komentarze moich wypowiedzi aby to zrozumieć potrzebny jest iloraz w liczbie 75 jak dla niemieckich owczarków jeśli odpowiesz na ten post będę wiedział gdzie Cię zaklasyfikować ,paniał? Wątpię, wy w pisie nawet ślinę potraficie zamienić na mrzawkę.
Bez odpisu.

Dlaczego to piszę?wiem doskonale że za chwilę obrzucisz mnie swoim błotem to w Twoim stylu dlatego podtrzymuję jak w poscie kończąc jednocześnie dyskusję między nami paniał? Verstehst, mam nadzieję


Co ty chopie jak ja mam rozumieć z taką inteligencją {owczarka niemieckiego). Dołóż przynajmniej do 90 to się zastanowie.
Do PiS nie należe, a nawt ich nie popieram, poprostu przeciwstawiam się PO jako partii wywodzącej się i popierającej grupe społeczną konkurencyjną i wyzyskującą grupe społeczną do której ja należe.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Wto 15:17, 20 Sty 2009    Temat postu:

"Kowa 1" nie odmawiam Prezydentowi posiadania swego zdania. Ale czym innym jest jest zdanie Lecha Kaczyńskiego , a czym innym jest wyrażone zdanie Prezydenta RP.Zdanie Prezydenta winno być wyważone. Prezydent nie może dokonywać oceny takich sytuacji gdzie wymiar sprawiedliwości jest w "trakcie rozpracowywania sprawy". Może wyrazić zaniepokojenie przewlekłym trybem rozpatrywania sprawy, ale i to z dużą ostrożnością. Czy to ogranicza rolę i oddziaływanie Prezydenta?. Ależ nie, kancelaria Prezydenta liczy tylu fachowców i doradców którzy mogliby zgodnie z wolą Prezydenta zainteresować się sprawą u źródeł stosując odpowiednią uzasadnioną presję. To tyle w tej sprawie.
Co do ministra Ćwiąkalskiego.
Uważam tego Pana za jednego z lepszych ministrów. Wyważony w ocenach , nie szukający poklasku. Miał na początku potknięcie z laptopem Ziobro. Ale szybko dojrzał do roli ministra. Według mnie Tusk rzucił Ćwiąkalskiego na żer ujadającemu PiS -owi. Zapewne chciał zablokować spadek poparcia dla PO.
Tym samym z defensywy do której PiS starał się zmusić PO , tym gestem pod publiczkę PO chce przejść do ofensywy pokazując klasę rządzenia Palikot, Ćwiąkalski.... A może nawet wyjść z ciosem

Ogólnie rzecz ujmjąc zbyt szybko ferujemy wyroki. Monitoring całkowity...gdyby sądy i służba więzienna sięgnęła do tych metod zaraz media , obrońcy praw człowieka z prof.Rzeplińskim rozdzieraliby szaty. To wszystko moim zdaniem jest dęty balon. Zobaczysz Kowa1 co prokuratura , a może niepotrzebna komisja sejmowa ustali w sprawie śmierci Krzysztofa Olejnika. Jestem przekonanany że nie wiele poza tym co juz wiemy. Zobaczymy jak szybko i w jakim trybie zostanie stanowione prawo dające oręż do ręki służbie więziennej do pełnego monitoringu skazanych , czy podejrzanych ...a jak z zatrzymanymi? Dlaczego nie rozliczamy polityków z tego że stanowią dzirawe prawo?.A za to pojawiają się ludzie mediów którzy żyją z "niewiadomego" .Kto pamięta jakie fasmatagorie snuł Dariusz Baliszewski, Szaniawski a dziś bryluje w tym Latkowski. Nie dajmy się ogłupić. Jeżeli ciągle politycy, władza ustawodawcza będzie zastępować władzę sądowniczą ..to tak będzie jak dotychczas.
Niech każdy robi co do niego należy i winien być z tego rozliczany.


Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Wto 15:31, 20 Sty 2009, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Wto 15:57, 20 Sty 2009    Temat postu:

Proszę Państwa jest to topik Niezależne opinie kto zatem znów dokonuje wycinki postów? post który został wycięty był, postem nikogo nie obrażąjącym ani nikomu nie ujmującym po prostu była to moja opinia o komentarzach moim wpisów tylko tyle powiem więcej ten post znajduje się na topoiku xxx z soboty 17 stycznia, myślę że jeszcze tam jest?

Oto on
http://www.2o.fora.pl/polska,30/xxx,4080-25.html#79618
po co to piszę? otóż dlatego ze za chwilę i tak zostanę obrzucony błotem zatem chciałbym w jednoznaczny sposób wyrazić swoją niezależną opinię o mrozmowie między Kową 1 a mną która zwsze doprowadza do swarów i zadrażnień.


Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Wto 16:05, 20 Sty 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Wto 16:48, 20 Sty 2009    Temat postu:

Zadłużenie MON jest znacznie większe, niż oficjalnie podaje resort, i wynosi ponad trzy miliardy złotych. MON przyznaje się do zaległości, opiewających na kwotę miliarda ośmiuset milionów złotych - dowiedziało się RMF FM.


Trzy miliardy? Coraz lepiej no i coraz dziwniej było 1,8 wczoraj nie było już nic dzisiaj z pewną logiką powinien być nadmiar a tu masz, ale trzy miliardowy dług! Świadczy to o tym że rachunków nie płacono od dawna i nie ma tu usprawiedliwienia że styczeń że początek roku dług rósł stopniowo, myślę że rozwiązaniem byłoby zatrudnienie dodatkowych kapelanów na etatach generalskich miałby się kto modlić o lepsze jutro bo w obecnej sytuacji tylko modlitwą można zapchać niedostatek albo może zdarzy się i cud zresztą Donald Tusk o cudach wspominał jednak nie skojarzyłem tego sobie ani z policją ani z armią.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Śro 6:08, 21 Sty 2009    Temat postu:

Ekor sytuacja PO jest trudna, rzekłbym Westerplatowska+1 ("prosto czwórkami do nieba szli żołnierze z Westerplatte" K.I.G. ). Podobne sytuacje w PiSie, chociaż na mniejszą skale, nazywano ucieczką w przód - co ja się będę ścigał. Nie moja metoda kopać leżącego, co innego jak stoi i sam kopie. Dobrze by też było dać trochę czasu Niezależnemu żeby poznajdował wszystkie posty i żeby Mu zeszła wysypka. Odłączam się - innym razem.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Śro 9:05, 21 Sty 2009    Temat postu:

"Dziennik": Matka Roberta Pazika, jednego z morderców Krzysztofa Olewnika, mówi, że nie wierzy w jego samobójstwo. "Mój syn za bardzo kochał życie" - dodaje.
"Dziennikowi" udało się dotrzeć do brata Pazika- Dariusza,. Był bardzo zdenerwowany, ale zapewniał, że Robertowi Pazikowi nikt nie groził.


Pomijając fakt iż mimo że wychowała bandytę który bardzo kocha życie tyle że swoje to Matka przecież, zastanawia mnie jedno dlaczego przewieziono go tydzień wcześniej niż planowane przesłuchanie do więzienia w którym owszem monitoring jest tyle że nie nagrywany przecież nie ma żadnych dowodów na to ze ktokolwiek do celi wchodził co innego w poprzednim więzieniu tam wszystko nagrywano są dowody i nic się nie stało z poprzednimi samobójstwami było identycznie nie może to być przypadek to koronkowa robota a wykonanie na pewno lepsze pamiętam w poprzedni samobójca miał otarcie naskórka zadrapania i takie inne zewnętrzne uszkodzenia które były szeroko opisywane i budziły wątpliwości tym razem uniknięto tego. Z tego co wiadomo jest jeszcze dwóch bardzo ważnych świadków którzy mogą sporo powiedzieć ciekawe kiedy ich dopadnie wyrzut sumienia.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Śro 9:19, 21 Sty 2009    Temat postu:

Niezależny- mój serdeczny kumpel p[racuje w wieziennictwie (Opole). pytałem go wczoraj o procedury związane z przewożeniem. jego odpowiedź była prosta- zwykła ekonomika. jeśli jest transport, to transportuje się wcześniej, nawet z trzytygodniowym wyprzedzeniem.
podobnie jest, jeśli sąd nakazuje doprowadzenie świadka na rozperaw.e przez policję. takowy jest zatrzymywany nawet z tygodniowym wyprzedzeniem.
pod tym względem więc spiskowa teoria rozkłada się sama na łopatki
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Śro 9:46, 21 Sty 2009    Temat postu:

Możliwe że tak jest nie mam powodów aby nie wierzyć Twojemu koledze nie mniej jednak dotyczy to bardziej obszczymurków ,ten jednak był skazanym o szczególnym znaczeniu.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Śro 9:49, 21 Sty 2009    Temat postu:

Niezależny napisał:
Możliwe że tak jest nie mam powodów aby nie wierzyć Twojemu koledze nie mniej jednak dotyczy to bardziej obszczymurków ,ten jednak był skazanym o szczególnym znaczeniu.


dlatego nalezy to wyjaśnić, natomiast nie nalezy sie spodziewać,że wyjdzie z tego noiwe watergate tylko proza życia
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum POLITYKA 2o Strona Główna -> Polska Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 2 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin